ÅFC P04

Minicupen 2016, ÅFC Champions Cup

Minicupen 2016 arrangeras av Åkersberga FC

Datum för klassen P04 Medel är satt till den 13-14 augusti och klassen

P04 Svår/Extra Svår är satt till den 22-23 oktober

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Foto med P03, P04 och P07

ÅFC P04-1 och ÅFC P04-2 är i grunden ett klasslag från Margretelunds-skolan i Åkersberga där klass- kompisarna, Hampus, Calle, Hugo, Viktor, Ludde, Max W, Emil och Simon från klass 4C och Filip, Albin, Casper och Gurra från klass 4B har varit med från fotbollslekis. Efter ett år tillkom kompisarna Kevin och Oscar. Av dessa 14 killar spelar fortfarande 12 kvar i ÅBK Blå. Idag spelar också Max A, Hampe, Abbe, Lucke och Chris med i vårt trevliga gäng. Totalt är vi 18 killar i ÅFC P04.

 

Vi har inspirerats av följande: ÅFC:s ledord "fotboll för alla", ÅFC:s styrdokument ledarstöd & organisation, eldsjälarna i Belebarkarby P04 Svart och Martin Bomans BP05-1

 

Vår spelidé:

 

ÅFC P04 spelar en modern, fysisk och snabb omställningsfotboll med hög press. Vi söker om möjligt snabba blixtrande passningskombinationer i den målfarliga zonen. Spelförståelse är som en röd tråd i allt vi gör på planen.

 

Vår värdegrund och klubbens värdegrund är att alla skall få spela fotboll för det är kul.

 

Vi har tagit fram några ledord för oss:

 

Glädje, kamratskap, entusiasm och engagemang är våra framgångsfaktorer!

 

Vi spelar fotboll i första hand för att det är kul och att vi har en härlig gemenskap. Vi är idag ett duktigt gäng men vi alla ledare i ÅFC P04 vill poängtera att vi INTE elitsatsar. Elitsatsning i ungar år ställer alldeles för höga krav på en ung spelare och risken är då stor att man tar bort glädjen i fotbollen. Vi tränar ca 3 gånger i veckan och spelar 1-2 matcher i veckan under säsongen. Vi uppmuntrar våra killar att även bedriva andra idrotter. Vi hoppas därmed att flera av våra killar kommer att bibehålla sitt intresse för fotbollen och komma att spela i ÅFC:s herrlag i framtiden.

 

I Sanktan under 2016 spelar vi i ES och S och stöttar vårt syster lag P03 i div 2 när det behövs.

 

ÅFC P04 tränas av: Peter Höglund, Michael Persaud, Dan Gunnå, Kenneth Back och Per Hertzberg